Security te water


Security te water is een onderdeel van Van der Lei Facility, we zijn de 1ste sinds 2004 die ook op dit gebied inzetbaar is. Dit is misschien ook niet vreemd dat een beveiligingsbedrijf uit Friesland dit doet. Want een heleboel evenementen spelen zich af op of rond het water. Onze beambten beschikken over de nodige papieren om deze werkzaamheden te mogen uit oefenen. Dit gaat gepaard aan een strenge wet-/regelgeving en de nodige interne cursus behendig varen. Bij waterbeveiliging controleren wij op toegangswegen op onbevoegde personen. Begeleiden recreanten met een surveillance-R.I.B. in de grotere jachthavens naar een aangewezen ligplaats. Ook ‘s nachts kunnen wij met de watersurveillance een oogje in het zeil houden. Hier controleren en bewaken we o.a. de eigendommen van opdrachtgever en passanten. Ook is mogelijk om voor elk object, evenement een andere opstelling te maken.
Onze medewerker’s worden intern opgeleid om de werkzaamheden op de juiste manier uit te kunnen voeren. In deze cursus word behandeld:

communicatie
marifoon / portofoon gebruik.
behendig varen praktijk
meevaren & beambtes overzetten op een varendschip. – manouvrerenen & aanleggen aan kade. – navigeren door een druk evenement. – vaarweg afsluiting voor doorgang spoedeisende hulp (ambulance,brandweer, politie) – snel varen praktijk – signaleringen – eerste hulp brand preventie – eerste hulp bij ongevallen
Deze mensen zijn in bezit van vaarbewijs 1 en/of vaarbewijs 2